Sretna nam svima 2025.! – nadamo se da će sve biti bolje i drugačije. Osim popularnih novogodišnjih odluka koje rijetko ispune svoja očekivanja možemo učiniti nešto što dosad nismo ni pokušavali: stvoriti u svome životu mini-revoluciju. Ona bi se sastojala od razumijevanja onoga što jedemo, kada to jedemo i kako to utječe na naše zdravlje i opće raspoloženje.
Francuska biokemičarka Jessie Inchauspé dovela je ovu revoluciju u mnoge domove i promijenila mnoge živote nabolje. U čemu je njezina tajna? Prije svega, ona zna da dijete baš i ne djeluju na duge staze jer zahtijevaju veliku koncentraciju i mnogo psihičkog ulaganja, što je neodrživo. Jessie nam nudi uvide te jasne praktične smjernice kako u život unijeti ne samo promjenu nego revoluciju. Svoja istraživanja okrunila je moćnim zaključkom: na nas loše djeluje nagla promjena razine šećera u krvi. Ti “glukozni ŝiljci” su poput malih, ali svakodnevnih potresa i njihovo kumulativno djelovanje narušava zdravlje i stvara poguban disbalans u organizmu što je u detalje opisala u svojoj popularnoj knjizi. No mi nećemo u ekstra detalje jer ovo nije fomrat za tako što, nego ćemo izvući neke njezine trikove kojima ćete bez muke zapaliti žar vaše osobne revolucije s nadom da će se pretvoriti u buktinju.